logo

[La notícia a Diari de Tarragona]

L’alcalde del municipi, Josep Maria Sabaté (ERC), ha tornat a reclamar que el nucli urbà tingui una estació pròpia del Tramcamp que ha de vertebrar el Camp de Tarragona, just quan la setmana passada s’anunciava l’ajornament de la presentació de l’estudi informatiu del tramvia fins passat l’estiu.

Sabaté ha afegit que el consistori ja va presentar aquesta reclamació en la fase d’al·legacions al Pla territorial parcial del Camp de Tarragona. ‘Constantí necessita una estació del futur Tramcamp’, ha sentenciat Sabaté.

L’alcalde de Constantí, partint que el Tramcamp ha de funcionar com un tramvia urbà dins de les ciutats i com un tren de rodalies quan surti dels límits de les poblacions, ha manifestat que ‘ha de prestar un servei intern, de proximitat i vertebrador. A partir d’aquí, demana que ‘en el seu traçat es contempli el pas pel nucli urbà de Constantí en el tram que ha d’enllaçar les ciutats de Tarragona i Reus’. D’aquesta manera, amb una estació dins del municipi, Constantí disposaria d’un servei ferroviari directe en el seu nucli urbà.

Des del consistori es ressalta que el Pla territorial del Camp de Tarragona sí que contempla que el Tramcamp passi pel gran eixample previst darrere del polígon de les Gavarres -també al terme municipal de Constantí-, però en canvi no es preveu que aquesta línia doni servei directe als habitants del seu nucli urbà. Sabaté no entén aquesta opció i qüestiona que ‘estem a cinc quilòmetres de Tarragona, ens passarà el traçat pel nostre terme municipal, i en canvi no tindrem estació al nucli de Constantí’.

El màxim responsable del consistori municipal reclama que cal ‘exigir més respecte’ als ciutadans d’una població que ‘assumeix el pes de nombroses infraestructures’ en el seu terme municipal, i ha subratllat que ‘els nostres ciutadans es mereixen tenir bones connexions amb les grans ciutats. No podem permetre que oblidin Constantí una altra vegada’.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.