logo

La noticía a canal reus tv 22/04/2016

L’alcaldessa, Camí Mendoza, ha assegurat que un cop enllestit el Corredor del Mediterrani li agradaria tancar l’actual estació per obrir un servei interurbà de tramvia entre Salou i Cambrils. Una proposta que la Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp valora com a positiva, tot i que considera que probablement hi continuiï havent-hi freqüència de trens de mercaderies. 

 

El projecte de tramvia interurbà al Camp de Tarragona porta temps a sobre la taula. La iniciativa va ser descartada al 2011 pel seu elevat cost, segons va adhuir la Generalitat. Un any després, s’obria la possibilitat de reprendre la possibilitat de desenvolupar la infraestructura, però amb un format més reduït. Amb la pressió del Corredor del Mediterrani a sobre i la incertesa del que passarà amb les actuals estacions de municipis com Salou i Cambrils, els respectiu governs municipals veuen cada vegada més factible l’aprofitament  de la instal•lació existent per impulsar una línia de tramvia interurbà entre els dos nuclis urbans. Així ho ha manifestat l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, en una entrevista al programa d’aquesta casa ‘Avui Cambrils’. Mendoza assegura que amb l’arribada del Corredor del Mediterrani, que s’espera per al primer trimestre de 2017, segons va anunciar la ministra de Foment, Ana Pastor, l’actual estació del municipi quedaria tancada a l’espera d’adaptar-la per al projecte de tramvia interurbà, o TrenCam. “Des del govern de Cambrils pensem que és imprescindible que hi hagi aquesta unió en màtèria de transport entre les dues poblacions”, explica Mendoza.

Una proposta que la Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona, la pdf.camp, valora positivament. Tot i això, l’entitat veu amb escepticisme un tancament immediat de l’estació actual i considera que, al menys per un temps, continuaria havent-hi freqüència de trens de mercaderies. “Nosaltres proposarem que les mercaderies vagin per l’interior i que la costa quedi exclussivament per a passatgers”, afirma Carlos Montejano, portaveu de la pdf.camp.

La Plataforma veu el projecte com una necessitat per tal de garantir el servei de la línia de transport de Rodalia RT2, inaugurada al març del 2014, i que uneix els nuclis entre Tarragona i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb uns 675.000 passatger anuals. Segons els càlculs de pdf,camp, el tramvia tindria un cost de 48 milions d’euros i es podrien habilitar diferents parades per població.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.