logo

La notícia a diaridigital.tarragona21.com 11/01/2017

Vegeu també: TT-declaracio-cimera

ajuntament tarragona 12/03/2017 Avui s’ha celebrat a Tarragona la Cimera de Ciutats del Corredor del Mediterrani

tottarragona.cat 12/03/2017 Les ciutats del Corredor del Mediterrani demanen un calendari d’inversions i de terminis

 

Tarragona serà seu aquest dijous de la 9ena Cimera del Comitè de Ciutats i de les aglomeracions per a l’Alta Velocitat i la Interconnexió Ferroviària del Corredor del Mediterrani, se celebrarà demà al Palau de Congressos i d’on sortirà una declaracio en favor de la interconnexió ferroviària entre Espanya i França.

A la trobada hi participaran els alcaldes de Tarragona, Lleida, Girona, Figueres i Montpellier; els tinents d’alcalde de les ciutats de Perpinyà, Bèziers, Narbonne i Toulouse, i el gerent adjunt de Mobilitat i Infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona. També hi assistirà el president de la Diputació de Tarragona, l’alcalde de Reus i es comptarà amb diferents intervencions sobre projectes ferroviaris, entre les quals cal destacar: el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font; el secretari general d’Infraestructures de l’Estat, Manuel Niño i el representant de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradelles.

A les 12.30 hores, es llegirà la Declaració de la Cimera amb la signatura de tots els alcaldes i es clourà l’acte.

La Declaració, tal com s’ha fet en les anteriors cimeres, tractarà temes ferroviaris locals i demanarà la millora de la interconnexió entre Espanya i França del Corredor del Mediterrani, i per extensió amb Europa, per la seva gran rellevància estratègica. També assenyalarà que la millora de la competitivitat de les empreses, de les oportunitats dels ciutadans i de les garanties de sostenibilitat ambiental, passa, indubtablement, per un desenvolupament adequat de les connexions ferroviàries entre ciutats.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.