logo
 

Agenda / Convocatòries


14 DECEMBRE: CONCENTRACIÓ ESTACIÓ TREN TGN: SALVEM LA LÍNIA

Imagen en el mensaje

Imagen en el mensaje

……………………………………………………………………….

7, 8, 9  JUNIO : Jornadas Estatales Ferrocarril. Un Tren Hacia El Futuro.

COMUNICAT PREMSA

Consideras el ferrocarril como un medio de transporte de futuro?

Los próximos días 7, 8 y 9 de Junio, tendrán lugar en la ciudad de València, las jornadas estatales sobre el ferrocarril que organiza la Coordinadora Estatal formada por 47 plataformas en defensa del ferrocarril.

Durante estos días se van a exponer y a debatir temas concernientes al ferrocarril como medio de transporte público, social, seguro, adapatado, sostenible y de calidad.

El encuentro se celebrará en el Centro Deportivo y Cultural La Petxina, de València.

Las ponencias serán de libre acceso para todo el público que quiera asistir.

Os esperamos… y si no puedes venir, por favor comparte las jornadas con tus contactos.

Gracias!!!

foto de Usuàries del Tren Valencià.

………………………………….

 

10 MAIG: DEBAT DE MOBILITAT PER LES ELECCIONS MUNICIPALS A TARRAGONA

 

El proper 10 de maig de 2019, a les 18:30h, la Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, (PTP) amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, demarcació de Tarragona, celebren un debat de mobilitat amb presència de les forces polítiques concurrents a les eleccions municipals de 2019 i que tenen representació al plenari actual: PSC, Cs, ERC, PP, Junts, CUP i ECP.

Debatrem sobre la situació de la nostra mobilitat i transport públic, els plans immediats de canvis sobre la xarxa ferroviària, en què els Euromeds abandonaran Tarragona ciutat i es pretén suspendre el servei de rodalies entre Tarragona i els centres de Salou i Cambrils, així com les diverses propostes d’autobús, com la reducció de preus als bitllets de l’EMT fins arribar a la gratuïtat.

 

 

……………………………………………………

 

CONCENTRACIÓ EN DEFENSA DEL TRANSPORT PÚBLIC A SALOU

 

 

Sindicats, ecologistes, entitats cíviques i veïnals, plataformes en defensa del transport públic i de l’accessibilitat, convoquem una concentració per evitar el primer desmantellament d’un servei de rodalies en democràcia.

 

 

PROGRAMA
                         MÉS INFORMACIÓ
                                                                AJUDA’NS A DIFONDRE

 

  La concentració serà el dissabte 6 d’abril de 11 a 12 del matí a l’estació de Salou.

La convocatòria compta amb el suport de sindicats (CCOO, CGT i UGT), entitats ecologistes (Ecologistes en Acció i Greenpeace), entitats agrupades en la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), Federació ECOM d’associacions de discapacitats físics, la Plataforma Trens Dignes de Terres de l’Ebre i el Priorat, la Plataforma perla Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP).

Exigim sensibilitat amb les persones usuàries i actuar amb responsabilitat front el canvi climàtic, la contaminació i l’exclusió social.  

Davant l’amenaça de clausura del servei ferroviari entre Port Aventura, Salou i Cambrils associat a la propera posada en marxa de la variant d’alta velocitat Vandellòs – Perafort / Vila-seca, les entitats convocants reivindiquem una vegada més el manteniment del servei de rodalies accessible i amb més freqüència mentre no es construeixi el promès tramvia.

La decisió de la Generalitat de no exercir les seves competències i plegar-se a les exigències dels ajuntaments, que exigeixen el desmantellament abans de tenir llest el tramvia, deixarà sense servei als 675.000 usuaris anuals de les estacions cèntriques de Salou i de Cambrils.

D’acord amb el planejament territorial, la línia ferroviària entre Port Aventura, Salou i Cambrils s’ha de tranviaritzar, no suprimir i tornar a construir.

Des de 1979, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, candidata a operar el futur tramvia, mai no ha partit d’un desmantellament per tornar a construir, sinó d’una transformació gradual sobre totes les línies que li foren transferides (Metro del Vallès, Carrilet Llobregat-Anoia i línia Lleida-la Pobla). Transformar és més econòmic i ràpid que desmantellar i tornar a construir, i per suposat molt menys traumàtic per als passatgers i passatgeres del transport públic. Recordem que el promès tramvia no té ni recursos ni projecte constructiu enllestit.

A més, un desmantellament previ té el risc de no acabar donant pas al tramvia, sinó a un nou espai dedicat a la circulació i aparcament de vehicles perivats.

Les entitats convocants conviden a usuaris, altres entitats i ciutadania en general a sumar-se a aquesta acció en defensa d’un servei públic en perill de desaparèixer per la miopia i la irresponsabilitat de les administracions.

Camp de Tarragona, 21 de març de 2019

 

 

                                                                                                     

 

Més informació a Notícies

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.