logo

[La noticia a Tottarragona.cat]
Albert Abelló que ha estat acompanyat per Carles Castillo ha valorat molt negativament la reunió amb l’administrador d’infraestructures ferroviàries

El president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, ha expressat a TT la seva decepció pel resultat de l’entrevista que aquest dilluns representants de la Corporació Cameral i de l’Ajuntament han mantingut amb Carlos Maria Juárez director general d’infraestructures d’Adif (Administrador d’infraestructures ferroviàries), per exposar-li la necessitat de que Tarragona pugui comptar amb un bypass bidireccional a l’alçada de la Móra, per que tal i com contempla el PTPT (Pla Territorial Parcial de Tarragona) l’alta velocitat arribi sense “cul de sac” a la nostra ciutat. Adif no contempla aquesta possibilitat ni tenia notícies de la mateixa.

Adif tampoc considera la construcció d’una nova estació a la zona de l’Horta Gran, i si que li consta la ubicació de la mateixa a la Plaça Imperial Tarraco, i si aquesta comportés problemes per les característiques del subsòl, s’apostaria per la situació actual de l’estació urbana després d’un possible soterrament, en qualsevol cas amb una posterior connexió amb l’alta velocitat, per tant sense bypass.

Albert Abelló, que ha estat acompanyat per Carles Castillo, tinent d’alcalde de Mobilitat i Seguretat, -ja que el titular d’urbanisme, Xavier Tarrès, ha excusat la seva presència per motius d’agenda, igual que el director general d’urbanisme de la Generalitat, Joan Llort-, també ha manifestat a TT la seva sorpresa davant el desconeixement d’Adif de les reivindicacions tarragonines, per falta segons ha dit, de la informació tramesa pels polítics de la nostra ciutat i per la manca de capacitat d’influència d’aquests en els despatxos de Madrid, tot reiterant la seva impressió negativa de la trobada que contrasta amb la satisfacció manifestada per Carles Castillo que feia les següents declaracions:

“Després de la trobada, el primer que hem de destacar és el bon tracte que hem rebut dels responsables de l’Estat, així com la seva predisposició a estudiar acuradament les propostes conjuntes que hem presentat.

Tot i això, no volem menystenir, que ens han fet veure que les solucions no són fàcils d’executar i que, per tant, no ens donen ja la conformitat prèvia de les mateixes. Així doncs, damunt la seva taula, tenen ara la possibilitat de consensuar d’una banda el bypass que uniria el centre de la ciutat amb la línia de l’AVE i d’altra banda, la decisió d’ubicar la nova estació, en tres possibilitats: Plaça Imperial Horta Gran i en últim lloc, soterrament de la via pel seu pas actual.

Amb aquesta reunió avui a Madrid, hem fet un pas endavant, hem apropat les informacions i les comunicacions, conjuntament. Però queda clar que hem de seguir treballant en aquesta línia, en la necessitat del bypass i una major coordinació entre les administracions públiques responsables i amb els agents socials que garantirà a la ciutat, no només disposar de trens d’altes prestacions que arribin i surtin de la ciutat, sinó que aquests tinguin una freqüència elevada que garanteixi una bona competitivitat de Tarragona amb la resta de capitals”, ha conclòs Castillo.

De la reunió cal destacar positivament el fet que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries estableix com a prioritat el transport de mercaderies en ample internacional des del Port de Tarragona fins a França.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.