logo

La notícia a diaridetarragona.com  30/11/2016

 

Operaris de l’empresa estatal ADIF han començat aquesta setmana a netejar els terrenys en desús al costat de l’estació ferroviària de Tortosa, plens de brutícia i vegetació fa mesos i anys.

L’actuació arriba després de la imposició de dues sancions i l’advertència d’una tercera per part de l’Ajuntament de Tortosa davant l’evidència del mal estat dels terrenys propietat de l’empresa estatal.

La Regidoria d’Urbanisme de Tortosa havia traslladat a ADIF en els últims mesos diversos requeriments per escrit instant a actuar d’urgència. Davant l’absència de resposta, l’Ajuntament de Tortosa va imposar una primera sanció, superior als 1.000 euros, i posteriorment una segona sanció, de major import.

Els operaris de l’empresa estatal actuaran al llarg d’aquesta setmana, amb la neteja de la brutícia acumulada i el desbrossament de la vegetació que ha crescut en diversos punts.

Fonts d’ADIF han explicat al Diari que la ciutadania s’ha de conscienciar de no convertir les vies ferroviàries en un abocador. De fet, asseguren, són desenes les peticions que reben dels municipis catalans per netejar trams de via en àrees urbanes.

Un ‘parc’ de la brossa
El passat mes d’abril, la Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa va denunciar l’estat lamentable dels terrenys ferroviaris en desús, qualificant-los de ‘parc temàtic de la brossa’.

Es tracta d’un enorme solar enmig de la ciutat, de 22.295 m de superfície, entre el centre històric i el barri del Temple, encerclat amb tanques i abandonat. El president veïnal, Josep Baubí, ha afirmat en unes últimes declaracions que els terrenys estaven plens de «rates i serps».

L’any 2006, i després d’una dècada de converses, l’Ajuntament de Tortosa signà un acord amb ADIF per adquirir els terrenys per 3,6 M€. El ple del consistori va aprovar per unanimitat el conveni. Deu anys després, però, l’operació no s’ha executat. L’actual equip de govern considera desproporcionat el preu convingut però manté l’interès en recuperar i desenvolupar els terrenys. De fet, ha inclòs la mesura dins el Pla d’Acció Municipal 2016- 2019. L’alcalde, Ferran Bel, espera reiniciar les converses amb el nou Govern de l’Estat.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.