logo

La notícia a webrenfe 27/07/2018

 

Entre el 28 de juliol i el 2 de setembre es modificaran els serveis de l’R15 (Estació de França – Riba-roja d’Ebre per Tarragona i Reus) i als trens Regionals de la línia Zaragoza-Caspe-Barcelona

Les actuacions consisteixen en la modernització de la infraestructura en dos túnels amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat, regularitat i fiabilitat de l’explotació ferroviària.

Adif executarà entre les 23.20 hores del 27 de juliol i les 05.20 del 3 de setembre obres de millora i condicionament de dos túnels situats en el tram Faió – la Pobla de Massaluca – Riba-roja d’Ebre de la línia d’ample convencional Barcelona-Móra la Nova-Saragossa .

Donada la necessitat d’actuar en l’àmbit de la infraestructura ferroviària, aquestes obres comportaran la interrupció de la circulació ferroviària en el trajecte Nonaspe – Flix el que afectarà els serveis de la línia R15 de Rodalies (Estació de França – Riba-roja d’ Ebre per Tarragona i Reus), i als trens Regionals de la línia Saragossa-Casp-Barcelona. Per reduir l’afectació al servei, Adif ha planificat l’execució d’aquests treballs en aquesta època estival, ja que es registra una menor demanda.

Entre el 28 de juliol i el 2 de setembre, per facilitar la mobilitat dels clients, Renfe ha establert la següent programació per als trens afectats:

– Línea R15 (Estació de França – Riba-roja d’Ebre per Tarragona i Reus):

 Barcelona – Flix: Servei habitual en tren

 Flix – Riba-roja: Servei alternatiu per carretera. En sentit nord els autobusos sortiran 15 minuts abans de l’horari habitual perquè entre Flix i Barcelona es mantingui la programació actual

– Zaragoza – Caspe – Barcelona:

– Zaragoza – Nonaspe: Servei habitual en tren

– Nonaspe/Faió/Riba-roja -Flix: Servei alternatiu per carretera fins Tarragona amb parada a totes les estacions

– Caspe – Móra la Nova: Autobús directe entre aquestes estacions per a viatgers destinació Móra i estacions posteriors

– Flix – Barcelona: Servei habitual en tren

Per adequar la circulació del trajecte per carretera a la circulació del tren, s’avança la data del servei alternatiu per autobús a les estacions d’Ascó, Flix, Riba-roja i Faió amb destinació Saragossa / Madrid.

Durant el període d’afectació al servei, s’ha establert un dispositiu amb personal d’informació i atenció al client que orientarà als clients a les estacions afectades pel transbordament bus-tren o viceversa. Per garantir aquest servei alternatiu, Renfe disposarà de serveis d’autocar per transportar els viatgers afectats.

Tota la informació sobre aquesta modificació del servei es podrà consultar a les webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.es i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), al telèfon d’informació 900 41 00 41, en els Apps Rodalies de Catalunya i Adif al teu mòbil, així com en les xarxes socials (@rodalies, @renfe, @infoadif).

Millora de la infraestructura

Les operacions consistiran en la modernització de la infraestructura en dos túnels (anomenats 48-II i 48-III) i suposen la continuació de les obres dutes a terme a l’estiu de 2017 al túnel de l’Argentera. En total, l’actuació comprèn una longitud de 4.715 metres, entre tot el túnel 48-II i altres dues parts del túnel 48-III més la zona entre tots dos.

Gràcies a aquesta actuació, es milloraran les condicions de seguretat, regularitat, eficàcia i fiabilitat de la infraestructura amb els consegüents beneficis per a l’explotació ferroviària, tant per als serveis de viatgers que a més veuran reduïts els temps de viatge, com per a les circulacions de mercaderies .

De forma prèvia a l’inici de les operacions en l’àmbit de la plataforma ferroviària i superestructura de via, es duran a terme treballs previs sense afectació a la circulació com a descàrrega i apilament de materials, neteges o aixecaments topogràfics.

Durant el període d’interrupció del trànsit ferroviari, es realitzarà la renovació de la superestructura de via, mitjançant la substitució i renovació de 9.540 m de carril i 8.265 travesses; el sanejament de la capa de balast amb l’aportació de 8.160 m3 d’aquest material, el que permetrà eliminar a més la contaminació i les restes de determinats materials com el carbó; i l’optimització dels paràmetres geomètrics de la infraestructura.

Un cop completats aquests treballs, es realitzaran les operacions tècniques per verificar l’òptim comportament de les instal•lacions i obres complementàries en els sistemes d’electrificació, seguretat i comunicacions abans de restablir la circulació.

Paral•lelament, es duran a terme altres actuacions en diferents trajectes de la línia en intervals sense circulació de trens, com el tractament d’aparells de via a les estacions de Marçà-Falset i Riudecanyes, el sanejament de la superestructura de via entre Pradell i Riudecanyes, la millora de 12 trinxeres, la neteja de cunetes, la instal•lació de proteccions laterals en el tram Marcçà-Pradell-Riudecanyes, i operacions en sistemes de electrificaciónm, instal•lacions de seguretat i enllumenat en punts del trajecte Reus-Móra la Nova.

Aquesta actuació s’uneix a les ja executades per Adif, com la ja esmentada al túnel de l’Argentera, rehabilitacions de via i millores en instal•lacions de seguretat i comunicacions i en equips del sistema d’electrificació. A més, es troben en execució i obres de condicionament de trinxeres, la renovació d’aparells de via a les estacions de Flix i Ascó, la millora de les subestacions de Faió i Ascó, la instal•lació de la xarxa de fibra òptica entre Reus i Móra la Nova, la implantació del sistema de bloqueig automàtic en via doble banalitzada (BAB) entre Tarragona i Reus.

Adif també està treballant en els projectes de supressió de Limitacions Temporals de Velocitat (LTV) entre Reus i Faió, i de rehabilitacions parcials de via, així com en actuacions de millora en les subestacions elèctriques de Móra la Nova i Flix, i d’altres operacions en instal•lacions de seguretat, a més de les tasques de manteniment que es duen a terme de forma exhaustiva.

Obres al tram Casp-Val de Pilas

D’altra banda, entre les 22:15 hores del dilluns 30 de juliol i les 20:45 hores del dimarts 31 de juliol, Adif també realitzarà actuacions de millora de la superestructura de via en el tram Casp-Val de Pilas, per a suprimir una limitació Temporal de Velocitat existent entre els punts quilomètrics 463/150 i 463-800 de la línia Barcelona-Móra la Nova-Saragossa.

Donada la necessitat d’actuar en l’àmbit de la plataforma ferroviària, Renfe ha establert un pla alternatiu de transport per garantir la mobilitat dels viatgers.

• Barcelona – Flix: Servei habitual en tren

• Flix – Casp: Servei alternatiu per carretera

• Casp – Saragossa: Servei habitual en tren

Tota la informació sobre aquesta modificació del servei també es podrà consultar a les webs www.renfe.es i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), al telèfon d’informació 912.320.320.320, en l’App Adif a la teva mòbil, així com en les xarxes socials (@renfe, @infoadif).

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.