logo

[NR: Allò que la notícia de Diari de Tarragona no diu: Adif fa proves amb un intercanviador que, instal·lat a l’estació de l’Arboç del Penedès, portaria l’alta velocitat al nucli urbà de Tarragona i Reus immediatament i amb un cost mínim. Per aquesta raó, precisament, no interessa.]

Notícia a Diari de Tarragona. Gemma Casalé

(Traduït de l’original castellà amb el traductor de Google)

Adif inicia les proves d’un nou intercanviador.
Les Cambres de Comerç de Barcelona i València reclamen el Corredor del Mediterrani i asseguren que un 11 per cent de la inversió retornarà al territori

A Roda de realitzen les proves per unificar els dos sistemes de intercanviadors existents. – PERE TOTA

Adif i els fabricants de tecnologia ferroviària CAF i Talgo han iniciat el període de proves d’un nou prototip de canviador dels eixos ferroviaris. Es tracta d’un intercanviador dual, és a dir podran utilitzar-lo de manera conjunta els trens Talgo i també els vehicles que utilitzin la tecnologia CAF.  Una vegada les proves culminin amb èxit, aquest nou model serà instal lat en els intercanviadors que es posin en marxa a la geografia espanyola.

Roda de Barà, a pocs metres de l’estació, ha estat el lloc escollit per realitzar aquest procés de proves.  No en va aquesta localitat del Tarragonès ja acollia, des del 2006, els intercanviadors que Adif va instal.lar amb l’objectiu de facilitar que els trens Altaria, Albia i Talgo poguessin circular per la línia d’Alta Velocitat-entre Madrid i l’estació del Camp-per després continuar amb el seu trajecte fins arribar a la capital catalana. Tot i que des de la posada en marxa de la connexió de la línia d’alta velocitat entre Camp de Tarragona i Barcelona, l’intercanviador de Roda va quedar en desús.

Per a què serveix?

Ara, aquesta nova tecnologia de canvi d’ample de trens de rascada lliscant permet que l’intercanvi de vies entre l’ample ibèric 1,668 metres a l’ample internacional d’1,435-aquest últim utilitzat per les línies d’Alta Velocitat-es realitzi amb més rapidesa, millorant així la seva competitivitat sobretot pel que fa al transport de mercaderies.

Els intercanviadors són una figura clau i indispensable.  En l’actualitat Adif gestiona un total de 13 en la geografia espanyola, on es realitzen anualment al voltant de 24.000 operacions de pas i que permeten integrar les xarxes d’ample convencional a l’Alta Velocitat.

Un cop superada la fase de validació, el nou prototip es convertirà en la plataforma a instal lar en els futurs canviadors d’ample de la xarxa espanyola, i compta amb excel lents expectatives per a la seva extensió a altres projectes en el mercat internacional, com són, entre altres , el desenvolupament de l’alta velocitat a Portugal i la connexió amb la xarxa convencional portuguesa, la connexió europea de la xarxa russa amb Varsòvia i Berlín, i també el desenvolupament del projecte Rail Bàltica per a la modernització del ferrocarril a Estònia, Letònia i Lituània i les seves connexions amb Rússia.

El Corredor

D’altra banda, les Cambres de Comerç de Barcelona i València van presentar ahir les conclusions d’un estudi sobre la viabilitat de la materialització de l’eix ferroviari del Corredor del Mediterrani. Segons el document la inversió a realitzar per l’administració comptaria amb un retorn de l’onze per cent, atenent la reversió de beneficis econòmics que tindria per al territori una completa connexió fèrria per garantir un eix de transport de mercaderies que connectaria des de la península ibèrica fins al nord d’Europa.

Les esmentades Cambres de Comerç coincideixen a demanar al Ministeri de Foment que aposti definitivament pel transport ferroviari a través de la construcció d’una doble via: per transport de viatgers i de mercaderies.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.