logo

[Publicat a El Punt]

L’alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, veu «força positiu» el contingut del pla territorial parcial del Camp de Tarragona, aprovat per la Generalitat el 12 de gener, ja que «s’hi veuen reflectides totes les aspiracions de la ciutat». Pérez valora especialment –«això és el mai vist!», creu– que el document prevegi fins a quatre estacions de tren al terme (l’actual del passeig Mata, les que es construiran a Bellissens i el sud de l’aeroport –la intermodal– i la nova que s’ha dibuixat ara a l’oest de la terminal), a banda de les «metropolitanes» com ara la de la Secuita, que també li donen servei. En canvi, com la Cambra de Comerç, no està «del tot satisfet» de com queda la carretera de Cambrils, que no es preveu desdoblar tot i les peticions dels ajuntaments i ens econòmics.

El delegat de Política Territorial al Camp, Joaquim Margalef, precisament reiterava ahir que el problema en aquest sentit és que «el procés d’urbanització és fort a banda i banda, i els costos d’expropiació serien molt grans», mentre a canvi sols es guanyarien «dos o tres minuts», els que resultarien d’anar a 80 o 120 km/h en un tram que té vuit quilòmetres. El perill dels nombrosos girs a l’esquerra que hi ha, a més, es resoldrà, segons ell, amb cinc rotondes, «sense perdre excessiu temps». Margalef, això sí, admetia que ara hi ha un problema «sobretot urbà» a l’entrada de Reus i la connexió amb la T-11, que l’estudi informatiu en marxa ha de veure com es resol.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.