logo

La notícia a tarragona21 13/11/2015

 

La Cambra de Comerç de Tarragona ha fet arribar una carta a la Ministra de Foment, Ana Pastor, on reclama la millora de les comunicacions de les comarques tarragonines.

La carta l’ha enviat i signat la Cambra després de diferents converses amb les empreses tarragonines que han mostrat també les seves queixes per la lentitud de les actuacions que s’estan portant a terme a Tarragona.

El president de la Cambra, Andreu Suriol, ha criticat el fet que Tarragona se sent discriminada quant a a les infraestructures de comunicació que té el territori.

Suriol ha repassat les conseqüències que comporta aquesta manca d’inversió en les comunicacions tarragonines amb la resta de Catalunya i l’Estat.

La mateixa carta la Cambra l’ha enviat al subdelegat del Govern, als Ajuntaments de Tarragona i Reus o Consells Comercials. També s’ha fet arribar a agents econòmics del territori com l’AEQT i Port de Tarragona entre d’altres.

Suriol ha afirmat que “s’està ofegant a les empreses com a conseqüència de les infraestructures que són necessàries i no arriben. No sé si es deu al procés independentista que viu el país però ara mateix ens tenen abandonats”.

Des de la Cambra s’ha denunciat que els projectes com els de l’A-7 (N-340) i el seu desdoblament i sobretot l’enllaç de l’A-27 entre Tarragona i Lleida són dues de les infraestructures necessàries que s’haurien de tenir ja acabades.

L’A-27 segueix encallada per superar el Coll de l’Illa on el túnel que s’havia de fer no contemplava la circulació de mercaderies perilloses. Fins ara l’A-27 va des de Tarragona fins a Valls i aquest desembre s’obrirà la circumval·lació de la capital de l’’Alt Camp.

Pel que fa a les infraestructures ferroviàries la Cambra ha apostat obertament per l’intercanviador de l’Arboç per davant del de la Granada que és l’opció per la que aposta ara mateix la Generalitat i la que en un principi estaria aprovada per la connexió per via ràpida entre Tarragona-Reus i Vilafranca. L’intercanviador situat a l’Arboç i no a la Granada és un dels punts claus per la Cambra de Comerç per agilitzar i poder garantir el transport de viatgers i mercaderies amb garanties i millores entre Tarragona i Barcelona.

Diferents veus han recollit també la queixa per a no contemplar aquest intercanviador a l’Arboç que faria que els trens circulessin durant bona part del trajecte en ample europeu i el trajecte entre les dues capitals fos de menys de 50 minuts.

Andreu Suriol ha enviat un missatge directe demanat que es prioritzi el corredor del Mediterrani abans que altres connexions on no existeix el mateix moviment econòmic de l’interior de l’Estat espanyol.

Des de la Cambra s’ha demanat també la sensibilitat i l’execucií de les estacions com les de Port Aventura que amb la projecció del corredor de Mediterrani quedarien sense enllaç o les estacions urbanes que Salou o Cambrils que podrien patir modificacions.

La Cambra ha demanat al Govern que mogui peça per a poder fer Tarragona compatible en un àmbit on el territori segueix amb aquella sensació d’abandonament permanent.

 

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.