logo

La notícia a TAC12 11/03/2019

 

El subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha assegurat a TAC12 que en el projecte de desmantellament de les vies de la costa, a municipis com Salou, es mantindran aquells equipaments ferroviaris que puguin servir després pel tren tramvia que la Generalitat hi preveu. És la resposta a la denúncia que han fet els defensors del ferrocarril, a fiscalia, perquè es mantinguin les vies quan el corredor del Mediterrani entri en funcionament, aquest estiu.

Ministeri de Foment i Generalitat estudien quin sistema és millor pel futur tren-tramvia que connectarà els principals municipis de la Costa Daurada. I això pot comportar que, mentre desaparegui la major part del traçat que quedarà inoperatiu aviat, alguns elements es conservin.

El desmantellament de les vies actuals que creuen el centre de Salou o Cambrils té l’oposició de les entitats en defensa del transport públic. Les Plataformes en Defensa del Ferrocarril han portat el cas a la fiscalia perquè s’esclareixi si la Declaració d’Impacte Ambiental del nou Corredor obliga o no al desmantellament. Des del Govern espanyol asseguren que la retirada de les vies que demanen els municipis, és possible segons tots els informes.

El tram del corredor del Mediterrani entre Vandellós i l’estació d’Alta Velocitat del Camp de Tarragona entrarà finalment en marxa el mes de juliol. Serà llavors quan el tram de la costa fins a Salou podrà quedar inoperatiu, i recuperar-se per a la ciutadania i habilitar-hi, en un futur, el tren-tramvia.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.