logo

La notícia a tottarragona.cat 31/05/2013

El Ministeri de Foment ha aprovat, a través del Consell d’Administració d’Adif, l’adjudicació d’un contracte d’obres, per un import de 73.417.323,5 euros, per al desplegament del Corredor Mediterrani a Catalunya. Els treballs consisteixen en l’adequació de les instal•lacions de seguretat i comunicacions en el tram Castellbisbal-Tarragona-Nus de Vilaseca, de 97 km de longitud.

Aquesta actuació es completarà posteriorment amb diverses obres en via i sistemes d’electrificació que permetran la implantació de l’ample estàndard europeu mitjançant la instal•lació del tercer carril en els trams Castellbisbal-Martorell, Martorell-Sant Vicenç de Calders, Sant Vicenç de Calders-Tarragona-Nus de Vilaseca.
El conjunt d’aquestes actuacions permetrà la implantació de l’ample mixt (convencional i europeu) al trajecte, garantint l’òptima explotació d’acord amb els paràmetres d’interoperabilitat europeus, entre els que destaca la circulació de trens de 750 m de longitud. […]
[…] En el contracte d’adjudicació de les obres, de la mateixa manera que en les clàusules de licitació, que es van publicar el passat 14 de febrer, no consta en cap moment que aquestes obres siguin provisionals, com ha demanat en diferents ocasions l’alcalde de Tarragona.
De fet la ministra Pastor ja va manifestar a Tarragona, fa un mes aproximadament, que el tercer fil “és una solució definitiva”.
Posterior, i sorprenentment, el subdelegat del Govern espanyol, Jordi Sierra, no va descartarque la línia Reus-Roda, que és la que reclama el PP de Tarragona, la PDFCamp, i el sector turístic, es converteixi finalment en una alternativa.
Una possibilitat que queda descartada després de l’adjudicació, aquest divendres 31 de maig.
Les obres començaran abans que acabi l’estiu, i el tercer fil, una reivindicació del Port i de les empreses químiques de Tarragona, serà una realitat l’any 2016.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.