logo

La notícia a diaridetrarragona.com 27/09/2018

 

“El Corredor Mediterrani no tan sols passa sinó que també connecta”, subratlla el conseller de Territori

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha lamentat que en l’anunci del ministre de Foment, José Luis Ábalos, sobre l’entrada en funcionament del Corredor Mediterrani el 2021 davant de més d’un miler d’empresaris al Palau de Congressos no hagi concretat sobre la connexió amb les terminals logístiques ni amb el Port de Barcelona i Tarragona. “El Corredor Mediterrani no tan sols passa sinó que també connecta”, ha assenyalat Calvet. En declaracions als mitjans, Calvet ha celebrat l’anunci al Ministeri –”el donem per bo”, ha dit- i que impliqui que dues grans obres pendents com la plataforma de Vandellòs a Tarragona i el tercer fil entre Tarragona i Castellbisbal ja estiguin acabades en poc més de dos anys.

“Ens preocupa molts que en aquesta definició de les terminals logístiques dels Ports de Tarragona i de Barcelona no estiguem encara en el mateix calendari”, ha insistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, que ha fet una crida a reivindicar projectes de connexió als ports de Barcelona i Tarragona i “s’hi treballi amb diligència perquè en les dates previstes no tan sols sigui una infraestructura que passi sinó que connecti la nostra economia i la societat al món”.

Calvet ha recordat que “Catalunya ja fa molts anys” que reivindica el Corredor Mediterrani i ha elogiat la tasca de Ferrmed i la Taula Estratègia del Corredor Mediterrani i ha donat a “benvinguda a tota la comunitat econòmica i social que dona recolzament al projecte”.

Ximo Puig celebra el “compromís evident” de l’Estat amb el Corredor Mediterrani
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha celebrat el “compromís evident” del govern espanyol de posar en funcionament el Corredor Mediterrani el 2021. Amb tot, ha alertat que ara és necessari que hi hagi un “seguiment” i una “avaluació constant” perquè es compleixin els terminis.

Puig ha qualificat d'”absurd” i “d’anomalia històrica” la manca d’aposta pel Corredor Mediterrani per part dels diferents governs centrals. “La xarxa viària no pot ser centralista com ha estat històricament”, ha dit. A més, ha destacat que el País Valencià està tenint un “paper capdavanter” en l’impuls del Corredor Mediterrani.

Demana un “paper més actiu” a la UE
D’altra banda, el president de la Generalitat valenciana ha reclamat un “calendari cert més enllà dels Pirineus” i ha exigit a la Unió Europea que tingui “un paper més actiu”. “La Unió Europea no només ha de pintar els corredors, també ha d’impulsar-los”, ha assegurat Puig.

Preguntat sobre l’absència a l’acte del president de la Generalitat, Quim Torra, Puig ha dit que el País Valencià té uns “lligams molt importants amb Catalunya” i que existeix una “situació complicada d’explicar”. “Durant 20 anys des de la Comunitat Valenciana no s’ha volgut saber res de Catalunya, però nosaltres volem tenir una connexió normalitzada amb Catalunya. Ara sembla que és Catalunya la que no vol tenir una relació institucional amb la Comunitat Valenciana”. En aquest sentit, el president de la Generalitat valenciana ha confiat que “es recuperin aviat els ponts de diàleg”.

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.