logo

La notícia a tarragona21.com 21/02/2014

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat aquest matí a la Cambra de Comerç, on ha protagonitzat el ‘Bon dia Tarragona’, que l’estació de Renfe de la ciutat quedarà enllaçada amb la de l’AVE de La Secuita-Perafort mitjançant una ruta que permetrà arribar-hi en vuit minuts.

L’Ajuntament de Tarragona ha arrencat aquest compromís de l’operador públic Adif i de Renfe. No hi ha un calendari fixat però la mesura es podria aplicar en breu tenint en compte que aquests combois, de tipus dièsel, circularan per un traçat ja existent. Només queda pendent l’anomenada entrada en cul de sac a la ciutat.

L’alcalde ha informat a la premsa que els trens sortiran des de l’estació, s’afegiran a la línia d’Alta Velocitat abans d’arribar a Vila-seca i, des d’allà, seguiran fins a l’estació de La Secuita-Perafort. El mateix recorregut es farà a la inversa, amb sortides i arribades en funció dels horaris dels trens. L’alcalde ha afirmat que d’aquesta manera la ciutat quedarà realment connectada amb les prestacions AVE.

Uns trens dièsel faran el trajecte entre les dues estacions, a través d’una connexió entre la via de la costa i la de l’Alta Velocitat. D’aquesta manera, ha dit Ballesteros, es podria “acostar l’estació de l’AVE a la ciutat de Tarragona”, i ha assegurat que milloraria molt la situació actual. Ara, ha explicat, “és una vergonya veure els cotxes aparcats a la carretera perquè el preu del pàrquing és car, que si hi vas en cotxe tardis vint minuts, el preu del taxi o el malament que van algunes línies d’autobús”.

Ballesteros també ha afegit que, segons el seu criteri, aquests trens llançadora haurien de ser gratuïts, amb el servei “vinculat a la compra del bitllet”. A més, ha aclarit que aquest projecte és totalment independent al del futur intercanviador de l’Arboç o La Granada. En aquest sentit, ha recordat que l’objectiu de Tarragona és aconseguir que el trajecte fins a Barcelona es pugui fer en 45 minuts, i ha insinuat que el més probable és que l’intercanviador s’acabi fent a La Granada.

D’altra banda, l’alcade ha reiterat “l’absolta necessitat” d’executar el tercer fil de manera provisional.[…]

Escriu un comentari


Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.