logo
 

Agenda / Convocatòries


CONCENTRACIÓ EN DEFENSA DEL TRANSPORT PÚBLIC A SALOU

 

 

Sindicats, ecologistes, entitats cíviques i veïnals, plataformes en defensa del transport públic i de l’accessibilitat, convoquem una concentració per evitar el primer desmantellament d’un servei de rodalies en democràcia.

 

 

PROGRAMA
                         MÉS INFORMACIÓ
                                                                AJUDA’NS A DIFONDRE

 

  La concentració serà el dissabte 6 d’abril de 11 a 12 del matí a l’estació de Salou.

La convocatòria compta amb el suport de sindicats (CCOO, CGT i UGT), entitats ecologistes (Ecologistes en Acció i Greenpeace), entitats agrupades en la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), Federació ECOM d’associacions de discapacitats físics, la Plataforma Trens Dignes de Terres de l’Ebre i el Priorat, la Plataforma perla Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP).

Exigim sensibilitat amb les persones usuàries i actuar amb responsabilitat front el canvi climàtic, la contaminació i l’exclusió social.  

Davant l’amenaça de clausura del servei ferroviari entre Port Aventura, Salou i Cambrils associat a la propera posada en marxa de la variant d’alta velocitat Vandellòs – Perafort / Vila-seca, les entitats convocants reivindiquem una vegada més el manteniment del servei de rodalies accessible i amb més freqüència mentre no es construeixi el promès tramvia.

La decisió de la Generalitat de no exercir les seves competències i plegar-se a les exigències dels ajuntaments, que exigeixen el desmantellament abans de tenir llest el tramvia, deixarà sense servei als 675.000 usuaris anuals de les estacions cèntriques de Salou i de Cambrils.

D’acord amb el planejament territorial, la línia ferroviària entre Port Aventura, Salou i Cambrils s’ha de tranviaritzar, no suprimir i tornar a construir.

Des de 1979, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, candidata a operar el futur tramvia, mai no ha partit d’un desmantellament per tornar a construir, sinó d’una transformació gradual sobre totes les línies que li foren transferides (Metro del Vallès, Carrilet Llobregat-Anoia i línia Lleida-la Pobla). Transformar és més econòmic i ràpid que desmantellar i tornar a construir, i per suposat molt menys traumàtic per als passatgers i passatgeres del transport públic. Recordem que el promès tramvia no té ni recursos ni projecte constructiu enllestit.

A més, un desmantellament previ té el risc de no acabar donant pas al tramvia, sinó a un nou espai dedicat a la circulació i aparcament de vehicles perivats.

Les entitats convocants conviden a usuaris, altres entitats i ciutadania en general a sumar-se a aquesta acció en defensa d’un servei públic en perill de desaparèixer per la miopia i la irresponsabilitat de les administracions.

Camp de Tarragona, 21 de març de 2019

 

 

                                                                                                     

 

Més informació a Notícies

Proudly powered by WordPress. Theme developed with WordPress Theme Generator.
Copyright © pdf.camp. Web de la Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat al Camp de Tarragona. All rights reserved.